Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Предвиждат се 20 000 лв. за борба с комарите

Предвиждат се 20 000 лв. за борба с комарите
Добавена на: 2012-05-18 13:29:28

Близо 20 000 лева се предвиждат тази година за борба с комарите, съобщи заместник-кметът на общината Емил Димитров. 7500 са средствата, които осигурява общинският бюджет за борба с кръвопиещите насекоми.

Близо 20 000 лева се предвиждат тази година за борба с комарите, съобщи заместник-кметът на общината Емил Димитров. 7500 са средствата, които осигурява общинският бюджет за борба с кръвопиещите насекоми. Тези средства ще отидат за наземно третиране на площи в града и около него. Около 12 500 лева ще осигури управата на Великотърновска област, като средствата са предназначени за авиационно третиране на 10 000 декара площи. Общината отделя и 4000 лева за борба с кърлежите, като за целта вече са обработени по-голямата част от зелените площи. Общинското ръководство поддържа непрекъсната връзка с областната управа, подчерта Емил Димитров. Той уточни, че координация на усилията в борбата с комарите се осъществява и с областната управа на Русе и местното общинско ръководство. Наземното и авиационното третиране на площите ще се проведе при най-подходящите метеорологични условия, за да е успешно поразяването на популацията на комарите, допълни Емил Димитров.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания