Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Цветан Цветанов посъветва свищовските студенти да уважават родителите си

Цветан Цветанов посъветва свищовските студенти да уважават родителите си
Добавена на: 2012-05-11 16:11:51

Цветан Цветанов посъветва свищовските студенти да уважават родителите си

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов гостува вчера на студентите от СА „Д.А.Ценов”

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов гостува вчера на студентите от СА „Д.А.Ценов” . Пред препълнената зала в 14 часа той изнесе лекция на тема „Младежката и студентската престъпност”. Поканата към него беше отправена от студентския съвет при академията.
          Министърът сподели пред аудиторията новината, че има задържани за пратката от 67 кг. кокаин, задържана в комбайн в Русе, но не уточни броят на арестуваните. Стана ясно, обаче, че те са български граждани от Пловдв и че продължава работата по разкриването на дейността на спедиторските фирми, осъществили преноса на кокаина.. Цветанов отчете като успех, че България не е допуснала кокаинът да влезе в ЕС и нарече това поредното доказателство, че страната ни е сигурна външна граница на съюза.
         В лекцията си вътрешния министър  представи данни за нивото на престъпност у нас и за превантивната дейност на ръководеното от него министерство.
. "Много често младите хора за ползвани като мулета от организираната престъпност. По този начин се набират хора от бедните райони в страната, които пренасят кокаин до екзотични дестинации, каквито са Куба и Коста Рика. При друга част от хората липсва здравата семейна среда", сподели пред студентите Цветан Цветанов и ги посъветва да уважават винаги родителите си.
          Той посъветва младите хора да бъдат особено внимателни и да не допускат да бъдат въвлечени и замесвани в наркоканали и канали за трафик на момичета и деца в чужбина, тъй като много често младите хора са ползвани като мулета от организираната престъпност Така най-често се набирали хора от бедните райони в страната, които се ползвали за пренасяне на кокаин до далечни места кату Коста Рика, Куба и други.
.           Според вицепремиера основна причина за престъпността в България е издаването на голям брой ниски присъди и прибягването до съдебни споразумения, а не липсата на достатъчно добро законодателство. Като пример той посочи случая с 23-годишен ром от плевенското село Мечка, който има десет присъди, девет от които са обществено порицание и една условна. Срещу него се водели пък 14 разследвания, но въпреки това ромът  той бил на свобода.
         По-късно Цветан Цветанов посети село Вардим и се срещна с негови жители в салона на местното читалище.  Той гостува и в кателическия храм в с. Ореш, а в 19 часа се срещна с граждани и симпатизанти в ПБЧ „Еленка и Кирил Аврамови”.
 
Ганка Иванова
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания