Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Съветниците намалиха помощта за новородено

Съветниците намалиха помощта за новородено
Добавена на: 2012-05-05 15:48:48

По предложение на Постоянната комисия по здравеопазване, социална политика, младежта, спорт и туризъм бе променено решението от преди 4 години.

Съветниците намалиха помощта за новородено
 
Общинските съветници на последното си заседание приеха решение, с което намалиха еднократната парична помощ при раждане на дете. Съветниците промениха решение №218 от юни 2008 година, с което на майките на новородените се предоставя парична помощ в размер на 200 лева. По предложение на Постоянната комисия по здравеопазване, социална политика, младежта, спорт и туризъм бе променено решението от преди 4 години. От 1 май помощта могат да получават майките, които имат постоянен и настоящ адрес в общината. По този начин отпада изискването детето да е родено на територията на нашата община. В същото време съветниците определиха размера на този вид помощ да е 100 лева.
С друго свое решение съветниците промениха критериите за отпускане на еднократните финансови помощи. Съветниците приеха помощта да не надвишава половината от минималната работна заплата. Освен това в решението се записаха и критериите за отпускане на помощта. И двете решения бяха мотивирани с финансовата криза и необходимостта от икономии на бюджетни средства.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания