Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Временно затварят родилното отделение

Временно затварят родилното отделение
Добавена на: 2012-05-05 15:47:45

Преустановяването на работата се налага, защото персоналът на отделението излиза в платен отпуск, натрупан през годините

Временно затварят родилното отделение
 
От 1 май временно ще бъде затворено акушеро-гинекологичното отделение в болницата. Това съобщи по време на редовното заседание на Общинския съвет д-р Евгений Митанов, управител на МБАЛ “Д-р Димитър Павлович”. Преустановяването на работата се налага, защото персоналът на отделението излиза в платен отпуск, натрупан през годините. Д-р Митанов бе категоричен, че отделението няма да бъде закрито, а дори е получил обещание от лекар-специалист да дойде на работа в нашата болница.
Повече от час съветниците обсъждаха отпускането на финансова помощ на болницата. В крайна сметка с 20 гласа “за” и един “въздържал се” съветниците решиха лечебницата да получи 30 000 лева от общинския бюджет. Със средствата ще бъде изплатена първата погасителна вноска към “Хигия” ЕАД – Варна. Плащането е във връзка с одобреното в началото на април споразумение между болницата и фирмата, която има да получава над 600 хиляди лева от болницата. Съветниците приеха и решение, с което бе удължен срокът за подаване на документи за участие в конкурса за управител на лечебното заведение. Това се наложи, след като за провелия се на 23 април конкурс нямаше нито един кандидат за управител. Пред съветниците Светлана Георгиева, председател на местния парламент, заяви, че на 16 май ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет, посветено на състоянието на болницата.
В началото на заседанието доц. Стоян Проданов направи предложение за включване на точка в дневния ред – промени в ръководството на Общинския съвет. Той обоснова предложението си с желанието за по-добра работа между общинската администрация и местния парламент. Доц. Проданов предложи Калин Костов да бъде освободен като заместник-председател на Общинския съвет. Той мотивира предложението си с факта, че колегата му е единствен общински съветник от партия РЗС. Доц. Проданов допълни, че е редно заместник-председател да излъчи втората по численост група в Общинския съвет. Калин Костов заяви в пленарна зала, че сам подава оставката си.
Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания