Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Млади художници изографисват училището си

Млади художници изографисват училището си
Добавена на: 2012-04-27 16:44:01

АРТСТУДИО при ОУ “Ф.Сакелариевич” с ръководител Евгений Йонков за кратко време по програма “Успех” на МОМН успя да подготви колекция от рисунки за участие в националния конкурс “С очите си видях бедата”.

Млади художници изографисват училището си
 
АРТСТУДИО при ОУ “Ф.Сакелариевич” с ръководител Евгений Йонков за кратко време по програма “Успех” на МОМН успя да подготви колекция от рисунки за участие в националния конкурс “С очите си видях бедата”. През великденската ваканция  студиото, освен проведения пленер на пристанището, освежи мрачния и скучен интериор на втория етаж в училището със стенопис-пано “Изкуството е огледало на историята”. Композицията се състои от седем фигури, символизиращи представители на науката, изкуството и историята на страната ни. Участниците в АРТСТУДИО ще изпишат и други стени в училището, за да направят средата, в която учат, по-привлекателна. Паното бе открито на 20 април като първа изява на студиото. След месец предстои заключителната изложба на АРТСТУДИО от рисунки, сувенири, метални релефи и дървени играчки.

Велина ПЕШЕВА

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания