Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Павлин от „България търси талант“ е възпитаник на Търговската гимназия

Павлин от „България търси талант“ е възпитаник на Търговската гимназия
Добавена на: 2012-04-22 09:00:28

Аз съм чист свищовлия

Павлин от „България търси талант“ е възпитаник на Търговската гимназия
 
Аз съм чист свищовлия, роден съм в Свищов, живял съм в града до 18-годишна възраст, по този начин се определя Павлин Томов, момчето, което за втори път ще се опита да покори сцената на „България търси талант“. Първоначално учи в СОУ „Димитър Благоев“, а след това кандидатства и е приет в Държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“. Той се занимава с танци от 5-годишен. Още съвсем малък се записва и започва да танцува в ДЮФА „Дунавска младост“ при свищовското читалище. От 11 клас се занимава и с по-модерни танци. През свободното си време Павлин спортува, като предпочита баскетбола.
 
Павлин в момента е студент трети курс в Пловдивската академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, в специалност „Българска народна хореография“. С усмивка споделя, че най-често задаваният му въпрос е защо участва в „България търси талант“ за втори път. Отговаря, че има идеи, които не е успял да реализира през първия сезон. „А и за жалост хората не разбраха, че аз през първия сезон се явих да представя таланта си като хореограф, а не толкова като изпълнител. Защото нямам чак такъв опит, специално за модерните танци“, разказва Павлин.
Павлин е категоричен, че когато представяш таланта си като хореограф, не можеш да се справиш сам, трябват ти още хора. Именно и затова той е с партньор на сцената през настоящия сезон на „България търси талант“ - Явор. Това е един от първите народни танцьори, с които Павлин се е запознал от времето си на участие в „Дунавска младост“. „Там той бе като мой батко, защото е по-голям от мен. За него помня, че е много добър танцьор, изпълнител. Макар че бе спрял да танцува, в него има потенциал на добър изпълнител. Именно аз успях да го запаля да учи в същото висше учебно заведение като мен“, споделя Павлин. От студентската скамейка приятелството на двамата укрепва и те логично започват да изявяват общ интерес към танците. „Реших него да избера не само защото се познаваме отдавна и ми е състудент. Видях в него човек, който може да следва и да се вписва в моите планове и идеи“, твърди 21-годишният свищовлия. Павлин е категоричен, че колегата му Явор е автор също така на много оригинални идеи и двамата могат да правят истински чудеса.
Извън сцената на шоуто усилията на Павлин са съсредоточени основно в образованието. „Мога да кажа, че съм учил средно образование икономика, а сега уча хореография, което е все едно от Северния на Южния полюс“, с усмивка споделя той. Малко му е по-трудно от колегите, които идват от музикалните училища, но Павлин компенсира тази липса със следване на всички стандарти, като попълва всички нормативи и взема успешно изпитите си. През свободното си време обича да спортува и да разнообразява танците с хип-хоп. „Моето петгодишно образование в Държавната търговска гимназия ме научи на икономика, но в същото време осъзнах, че аз не съм човек, който може да се занимава цял живот с това. С всяка изминала година любовта ми към танците нарастваше“ - по този начин Павлин обяснява решението си след ДТГ „Димитър Хадживасилев“ да смени посоката си на реализация. С течение на времето си дава сметка, че именно танците са неговото бъдеще и с това иска да се занимава. Павлин е категоричен, че няма нищо против икономиката и търговската гимназия, която определя като „страхотно училище, където може да придобиеш супер много знания“, но любовта към танците надделява в един момент.
Павлин е категоричен, че в първия сезон на „България търси талант“ гласува за малката Рая и по този начин с неговия sмs й дава шанс да отиде на финал, а той не. „Не знам как журито е стигнало до тази информация. За нея знаеха само сценаристът и операторът. Бях много очарован от нея, тя беше страхотен изпълнител“, споделя две години по-късно Павлин. Той допълва, че преди последното им изпълнение тя е отишла при него и го е помолила за съвместна снимка. Павлин е спечелен от нея от самото й присъствие на сцената, а освен това е убеден, че Рая е много добра и е наистина един от талантите на България – акробат и национален състезател. „Ако трябва да съм откровен, тази година финала трябва да го завладеем“, категорично отговаря Павлин на въпроса до къде ще стигне в шоуто. Той допълва, че с Явор не са отишли за наградата от 60 хиляди лева, а да покажат какво могат и как искат да се развиват. На полуфинала двамата свищовлии ще представят компилация от стилове, като музиката няма да е фолклорна, но ще има фолклорни елементи, както и модерни елементи. Освен това двамата ще опитат да вкарат и по-акробатични елементи, защото двамата са имали препоръка, неизлъчена по време на кастингите, от Любен Дилов-син в тази насока. Писателят предложил на двамата свищовлии да вкарат малко повече техника и акробатика в следващото си изпълнение. Павлин се надява да се класират за финал, където са подготвили шедьовъра на своето изпълнение.
“Шоуто е възможност да представя своите умения на голяма сцена и пред голям брой зрители”, казва Павлин. Неговата мечта е да намери своето място в света – независимо дали в България или чужбина, където да изгради кариера, да има приятели и да не се влияе дотолкова от проблемите.
Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания