Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Премиера на първа поетична книга

Премиера на първа поетична книга
Добавена на: 2012-04-22 08:57:58

Поетичната вечер откри Маргарита Дончева, директор на СДК при СА „Д.А.Ценов”

Премиера на първа поетична книга
 
В кафе-галерия „Антиквариат” на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови-1856” миналия четвъртък се състоя премиера на първата стихосбирка на Снежина Айдарова – „Любовни отпечатъци” в присъствието на десетки любители на изящната словесност. Премиерата бе уважена и от зам.-кмета на община Свищов Пламен Александров, който е и председател на свищовското читалище.
Поетичната вечер откри Маргарита Дончева, директор на СДК при СА „Д.А.Ценов”, а книгата и нейната авторка бяха представени от Анатолий Томев, бивш учител по литература на Снежина Айдарова. Нейната сестра Марина изпълни кратък рецитал по стихове от „Любовни отпечатъци” с музикалното участие на пианистката Бисера Друмева, корепетитор на ПБХ „Янко Мустаков”, след което поетесата раздаде автографи на свои почитатели. Специален екземпляр от своята стихосбирка тя подари на Мария Възланова, почетен гражданин на Свищов и диригент на Детския хор, в който Снежина е била хористка. „Любовни отпечатъци” е издадена във Великотърновското издателство „Фабер”, а художественото оформление на книгата е дело на свищовския художник Камен Крумов. Редактор на “Любовни отпечатъци” е поетесата Нели Господинова.
Снежина Айдарова е завършила Стопанската академия в Свищов, специалност “Счетоводство и контрол”. Нейният баща - доц. Георги Иванов е преподавател в свищовското висше училище, дългогодишен самодеец и член на читалищното настоятелство на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д.Аврамови-1856”.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Дарителска Кампания