Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

По повод 26-годишнината от ядрената авария в Чернобилската АЕЦ

По повод 26-годишнината от ядрената авария в Чернобилската АЕЦ
Добавена на: 2012-04-22 08:47:49

Комитетът за еколого-икономическа защита на Свищовски регион призовава съседните общини да се обединят

Комитетът за еколого-икономическа защита на Свищовски регион призовава съседните общини да се обединят
 
          По повод 26-годишнината от ядрената авария в Чернобилската АЕЦ и 1 година след аварията във Фокушима, Комитета за еколого-икономическа защита на Свищовски регион излезе със специална декларация. В нея отново се приветства решението за спиране изграждането на АЕЦ Белене като единственото правилно за България. От комитета констатират, че всички опити на депутатите от Коалиция за България и останалите, сложили подписите си под искането на вот на недоверие всъщност говорят за преследване на политически цели и са опити за подобряване на разклатения имидж на столетницата.
          „Да настояваш за строителството на атомна централа в силно земетръсен район е голяма авантюра. В случая с АЕЦ Белене магнетичната сила на парите измести сериозните научни изследвания от самото начало на строителството, когато дори самите руснаци , обсъждайки сеизмичната обстановка на площадката 11 пъти са искали нейната смяна”, пише още в документа.
          От комитета настояват да се потърси съдебна отговорност от виновните лица за потрошените народни пари и да се пристъпи незабавно към конверсия на обекта, което да направи процеса необратим.
          Членовете на Комитета за еколого-икономическа защита на Свищовски регион заедно с партньорите си от Коалиция АЕЦ БелеНЕ излизат с предложение пред общинския съвет Свищов да бъде иницииран съвместен форум на съседните общини Свищов, Белене, Никопол и др., на който да се обсъдят варианти за привличане на чуждестранни и наши инвеститори на площадката и по този начин да бъдат създадени много нови работни места.
 
Ганка Иванова

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания