Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В град Свищов стартира Национална кампания „Маратон на четенето”

В град Свищов стартира Национална кампания „Маратон на четенето”
Добавена на: 2012-04-18 22:38:58

В град Свищов стартира Национална кампания „Маратон на четенето”
В град Свищов стартира Национална кампания „Маратон на четенето”

„Четяща България – Четящ Свищов” 17 – 23 април 2012

В град Свищов стартира Национална кампания „Маратон на четенето” – „Четяща България – Четящ Свищов” 17 – 23 април 2012.
          На 18 април 2012 г. от 10.30 часа в Детски отдел на библиотеката при ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" – Свищов се проведе среща на първокласниците от СОУ "Н. Катранов" с писателя Кирил Назъров.
По покана на библиотечните работници Веселина Спасова и Маргарита Колева в срещата взеха участие ученици от 1-в клас, и техните учители-Петя Попова и Мария Андреева. Децата бяха сърдечно посрещнати и с  голямо вълнение се докоснаха до новата книга на автора „Чудесата на децата”.Самият писател прочете няколко стихотворения , зададе интересни гатанки на малчуганите. Първолачетата бяха подготвили рисунки като подарък за детския писател Кирил Назъров и рецитираха негови стихове и гатанки.Този дъждовен пролетен ден беше като подарък за малките ученици и техните учители, защото срещата с  майстора на словото,ще остане незабравима, помагайки ни да загърбим скучното ежедневие и да потърсим  с очите на поета шепота на сребърни пътеки и пясъчни дворци, необятното море, което искаме да отнесем у дома.
За мен лично ще останат незабравими думите на г-н Назъров, че за да пишеш за деца, е нужно да имаш душа, която никога не остарява.    Срещата бе проведена благодарение на любезното съдействие на г-жа Таня Ликова - Главен експерт "Култура"  Отдел "Образование и култура" -Звено "Образование", община Свищов.
 
         Петя Попова
 
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания