Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Професор Камен Каменов е сред ТОП 100 на Международния биографичен център в Кеймбридж

Професор Камен Каменов е сред ТОП 100 на Международния биографичен център в Кеймбридж
Добавена на: 2012-04-14 09:24:16

Професор Камен Каменов е сред ТОП 100 на Международния биографичен център в Кеймбридж

На снимката – проф. Камен Каменов и писмото от Кеймбридж, в което му съобщават за номинацията

Професор Камен Каменов е сред ТОП 100 на Международния биографичен център в Кеймбридж
 
           Свищовският професор д-р ик.н. Камен Каменов от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” е отличен сред ТОП 100 на преподавателите и педагозите на 2012г, съобщиха от Центъра за медийна политика при академията. Номинацията на проф Каменов е обоснована в качеството му на известен и виден специалист в областта на образованието от Международния биографичен център (МБЦ) в Кеймбридж, Англия. Неговата биография е впечатлила изследователската и редакционна колегия на Международния биографичен център с професионалната му кариера, със заемането на различни престижни длъжности в областта на академичната структура и списък на значимите му научни трудове, издадени на английски език,. За  класацията в ТОП 100  МБЦ е разгледал над 70 000 биографии на личности от цял свят, проучвани чрез разнообразни източници.
„Малцина са тези, които са направили достатъчен и значителен принос в своята област с влияние на местно, национално и световно ниво”, се казва в писмо до проф.Каменов от генералния директор на МБЦ – Николас Лоу. Той приветства свищовския професор като член на Международния биографичен център и част от ТОП 100 на преподавателите и педагозите на 2012г. „Като част от малкото отличени, Вие може да бъдете сигурен за мястото си в нашата история и да бъдете доволен, че Вашата работа не само се забелязва, но и се признава като изключителна и забележителна… Вярвам, че ще се гордеете да знаете, че Вашето име е заело правилното си място в историята” – заявява още Николас Лоу в писмото си до проф.Каменов.
          Генералният директор на МБЦ пояснява, че всяка година само 100 от най-добрите преподаватели, известни и прочути, от всички области на науката имат шанса да намерят място в този престижен списък. По думите му, това са хора, които ежедневно работят за промяна „не само за да срещнат имената си в заглавията на вестниците”.
          Предстои проф.Каменов да получи плакет с неговото име и логото на класацията ТОП 100.
           Наскоро Проф. д-р ик.н. Камен Каменов беше е включен и в първото издание на енциклопедията „Бележити българи на съвременна България”, в което са представени над 260 личности и институции. В поканата, адресирана до проф. Каменов за представянето му в енциклопедията, беше посочено, че той е оценен като „българин с високо народно признание” и неговото присъствие в изданието е  полезно, както за днешната човешка общност, така и за идните поколения”.
          Проф. Каменов е учен с високи постижения в изследването на социалните системи. Публикувал е множество статии по конкретни въпроси на поведението на човешкия фактор, някои от които са преведени на английски език. Общият брой на научните му публикации, учебници и учебни помагала е над 300. Включен е и в световния алманах „Кой кой е?” за 2011 г. за най-успелите хора в света. В момента е ръководител на катедра „Мениджмънт” при СА „Д.А.Ценов”. 
Ганка Иванова
 
 
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания