Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Траян Костов от София стана носител на Гран При в конкурса “Звездици за Лора”

Траян Костов от София стана носител на Гран При в конкурса “Звездици за Лора”
Добавена на: 2012-04-08 17:21:17

18-годишният Траян Мартинов Костов от София е носител на Гран При от Осмия национален конкурс за популярна песен “Звездици за Лора”

Траян Костов от София стана носител на Гран При в конкурса “Звездици за Лора”
 
18-годишният Траян Мартинов Костов от София е носител на Гран При от Осмия национален конкурс за популярна песен “Звездици за Лора”, който се проведе на 31 март и 1 април в нашия град. На специална церемония в неделя вечер той получи изработената от великотърновския скулптур Чавдар Велчев статуетка лично от Илиян Николов, баща на Лора, която загина на 4 април 2004 г. във водите на река Лим. 
Два дни на сцената на ПБНЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856”, на която талантливата млада свищовска звездица Лора изпя много песни, се явиха над 100 млади дарования. И в тазгодишното издание на фестивала участниците бяха разделени в четири възрастови групи от 5 до 19-годишна възраст. На първи тур те изпълняваха българска песен, а на втория - песен по избор. Председател на 7-членното професионално жури бе отново певицата Маргарита Хранова.
Оливия Николова от София е носител на специалната награда на кмета на Община Свищов. Грамота с плакет на Общината, сувенирни материали от нашия град и 100 лв. й бяха връчени лично от кмета Станислав Благов. Наградата на народния представител д-р Ваньо Шарков за артистичност заслужи изпълнителката от Каспичан Моника Карагенова. 5-годишната Преслава Петкова от Свищов пък спечели наградата на ПБНЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови-1856”. Награди раздадоха още “Реклами Братов” и книжарница “Галактика”. Високото ниво на участниците затрудни професионалното жури и наложи в някои от категориите на генералното класиране да бъдат наградени повече от един участник. В гала-спектакъла от конкурса в неделя вечер участваха всички призьори. По традиция със свои изпълнения зарадваха публиката призьори от минали конкурси – Пламен Борисов, Ники Манолов, Богомил Бонев и Стелияна Христова.
Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен “Звездици за Лора” закри Илиян Николов, който благодари на всички участници, изпели своите песни в памет на Лора. Конкурсът “Звездици за Лора” се отличава от останалите освен по това, че всички идват да пеят за Лора и си тръгват със спомена за нея в очакване на следващия конкурс, и заради липсата на такса за участие. На финала на конкурса “Звездици за Лора” прозвучаха химнът “Звездата на Лора”, изпълнена от възпитанички на местния клуб “Естрада” с приглас от участниците, и запис от изпълнение на Лора. Организатори на престижното културно събитие са бащата на Лора - Илиян Николов, Община Свищов, ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови-1856” и фондация „Ангели от Лим”.
Галя ФИРОВА
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Дарителска Кампания