Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов подава ръка на Белене

Свищов подава ръка на Белене
Добавена на: 2012-04-08 17:04:13

Нека превърнем нашите народни представители в лобисти на нашето бъдещо добруване.

Свищов подава ръка на Белене
 
          „Скъпи беленчани,
          Да загърбим това, с което досега искаха да ни разединят”, обръща се комитетът за еколого-икономическа защита на Свищов към хората от съседния град Белене в декларация по повод отказа на правителството от строителството на АЕЦ Белене. Те призовават жителите на двата града да се обединят и заедно да излезат със становището досегашната площадка на неосъществената втора атомна централа да бъде превърната в индустриален парк.
          „Имаме уникални предимства в това направление. Налице са три пристанища. Лиманът за тежки товари е мощен аргумент в полза на тази идея. Налице е железопътна връзка, а би могъл с не много капиталовложения да се изгради и скоростен път”, пише в обръщението. Представители на Комитета за еколого-икономическа защита от Свищов считат, че би могло да се помисли и за мост над Дунава.
          „Нека превърнем нашите народни представители в лобисти на нашето бъдещо добруване. Нека тръгнат по посолства и министерства и да отварят очите на потенциалните инвеститори за прекрасните условия за бизнес, които предлагаме”, предлагат в разпространеното обръщение свищовлии. Те считат, че мнозина български и чужди компании биха развили своя бизнес на тази огромна територия и по този начин биха могли да се създадат хиляди работни места за хората от Свищов и Белене и Никопол и други населени места от региона, а не за хора от Русия и Козлодуй. „Така от отказа може да се получат предимства, за които жителите на двата града не сме и мечтали. Шанс, който няма да се получи втори път”, се казва още в обръщението.
 
Ганка Спасова

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания