Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Откриха юбилейна изложба на Ангел Ботев в областния град

Откриха юбилейна изложба на Ангел Ботев в областния град
Добавена на: 2012-04-01 13:12:00

В експозицията са подредени 50 акварела в три тематични раздела

Откриха юбилейна изложба на Ангел Ботев в областния град
 
В навечерието на празника на Велико Търново, миналия вторник в Изложбени зали “Рафаел Михайлов” в областния град бе открита юбилейна ретроспективна изложба на художника Ангел Ботев, почетен гражданин на Свищов. В експозицията са подредени 50 акварела в три тематични раздела - пейзажи от Свищов (родния град на художника) и река Дунав,  от Велико Търново и творби с по-абстрактен характер. Някои от показаните картини са рисувани преди 35 г., но над по-голяма част от платната авторът е работил през последните три години. В изложбата са включени и 13 авторски икони на Ангел Ботев. Тя бе открита от художника Иван Бонев – главен уредник на свищовската художествена галерия “Николай Павлович”. От името на кмета на община Свищов Станислав Благов, поздравителен адрес към художника прочете секретарят на свищовската община Върбинка Конова.  Приветствие от името на кмета на община Велико Търново Даниел Панов пък поднесе заместник-кметът на старата ни столица Ганчо Карабаджаков. Изложбата на нашия съгражданин бе уважена от много граждани на Велико Търново и  Свищов, сред които колеги на Ангел Ботев от Факултета по изобразително изкуство и от Православния богословски факултет на Великотърновския университет “Св.св. Кирил и Методий”, в които той е бил преподавател.
Ангел Ботев е завършил плакат при проф. Александър Поплилов в Художествената академия в София. В продължение на 10 г. е бил на свободна практика в родния си град. След обявен конкурс е започнал работа като преподавател във Факултета по изобразително изкуство при Великотърновския университет. Той е един от основателите на катедра “Иконография” при Православния богословски факултет, където води часове със студентите в продължение на 13 г.
Людмил СИМЕОНОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания