Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Варвари нарушиха примирието преди „Орел на Дунава”

Варвари нарушиха примирието преди „Орел на Дунава”
Добавена на: 2012-04-01 12:05:19

Инцидентът се е случил около 6 ч. привечер, на мястото е имало много хора и противопожарната служба е алармирана своевременно.

Варвари нарушиха примирието преди „Орел на Дунава”
Два месеца преди Орелът на античният доминион да разпери криле над Свищов за пети път, варвари демонстрираха магарията си и дръпнаха лъва за опашката. Неизвестни лица подпалиха в сряда каструма на легиона, издигнат над градския стадион. Инцидентът се е случил около 6 ч. привечер, на мястото е имало много хора и противопожарната служба е алармирана своевременно. В крайна сметка, след намесата на пожарникарите, щети по палисадата няма, обгорени са десетина дъски, което според легата на римския гарнизон е нормално за крепост в пограничните райони на империята. С този си нагъл акт на вандализъм, дивите народи от околността нарушиха близо едногодишното примирие и предизвикаха справедливото негодувание на Рим. Според източник от щаба на легиона, по време на фестивала виновните ще бъдат издирени и наказани с цялата суровост на закона. Преди да припомнят на местните варвари кой командва в Мизия обаче, гарнизона на Нове ще трябва да отскочи до Вечния град, за да издърпа ушите на галите, които напоследък са се поокопитили и смущават съня на императора. Това ще стане по време на най-големият в света реенактмънт фестивал „Natale di Roma”, който ще се проведе 21 и 22 април. Огънят на тазгодишният „Орел на Дунава” ще бъде запален на 25 май.
Димитър Спасов                                           

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Дарителска Кампания