Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Наплив от кандидати за служители в митница Свищов

Наплив от кандидати за служители в митница Свищов
Добавена на: 2012-03-26 09:56:46

Наплив от кандидати за служители в митница Свищов

На снимките – шефът на митница Свищов Любомир Стоилов и снимка на митница Свищов

Наплив от кандидати за служители в митница Свищов
 
 
        По информация на управителя на Митница Свищов  Любомир Стоилов  240 жени и мъже са подали документи за 12-те свободни позиции за митническо разследване и разузнаване.  Основната заплата за длъжността е 420 лв. и напливът  от кандидати за митнически разузнавачи е впечатляващо голям. Съгласно промените в Закона за митниците, които влязоха в сила от  1 януари тази година, както и допълненията в Наказателния кодекс митническите разузнавачи и дознатели  вече ще имат право да претърсват, да изземват доказателства за престъпление по подозрение или сигнали, както и да разпитват свидетели, а събраните тях  доказателства вече важат пред съда. Това ще допринесе за по- ефективното  срещу контрабандата и други видове престъпления, счита шефът на свищовската митница. Нещо повече – назначените на тези длъжности ще могат сами да провеждат специализирани операции срещу контрабандистите, освен да конфискуват кантрабандно внесените стоки. Засега няма допуснат за интервю с шефа на Агенция „Митници” Ваньо Танов за длъжността управител на митническото бюро в Горна Оряховица.
Наплив има и за длъжността младши юрисконсулт. За нея са кандидатствали  17 специалисти с юридическо образование. Заплатата  и там е 420 лв. В конкурса за митнически дознател с две обявени работни места и заплата от 900 лева, 17 кандидати са допуснати за интервю, като за тази длъжност е необходимо завършено юридическо образование.
 
Ганка Иванова
 


Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания