Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Хандбалът – голямата любов на Димитър Сарандев

Хандбалът – голямата любов на Димитър Сарандев
Добавена на: 2012-03-16 15:32:51

Хандбалът – голямата любов на Димитър Сарандев

На снимките - Димитър Сарандев и хандбалния женски отбор по време на участието му в първенството за купа „България” в Хасково

Хандбалът – голямата любов на Димитър Сарандев
 
         Президентът на хандбалния клуб  - Свищов Димитър Сарандев има стара слабост към този спорт. Самият той го е практикувал 20 години – от 1976 до 1996 година. Любовта си към него е предал и на дъщеря си Лора, която в момента играе в отборът-шампион на България – „Бъки” – Габрово. Момичето учи и живее в Свищов, но всяка седмица заедно с още 2 свищовски момичета – Магдалена Ботева и Милена Евтимова пътуват за Габрово, за да участват в тренировките на отбора.
         „Лора още няма навършени 15 години, но вече е най-ръстовата българска състезателка” не без известна гордост споделя баща и. Тя е висока цели 180 сантиметра.
         Сарандев, обаче, не само е президент на конкурентния на отбора на дъщеря си свищовски тим, но е и негов спонсор. А отборът с треньори Величка Плачкова и Милена Блажева се казва „Нове” Свищов и в момента е на трета позиция в състезанието за купа „България – жени 2011/2012 година”. Това е класирането от последното състезание, което се проведе на 10 и 11 март в Хасково. Именно там свищовските състезателки Кристина Христова и Михаела Мусарлиева бяха отличени съответно като голмайстор на първенството и като най-добър вратар и участник в идеалната седморка на България в женския хандбал.
         След оспорваните срещи по време на състезанието за купа „България”, когато шампион стана именно отборът на Габрово, част от който е Лора Сарандева, нейният баща продължава да крои плановете си за възхода на свищовският хандбален отбор. Той е негов президент от 1999 година, а на практика е и негов създател. Сега усърдно се подготвя за предстоящото състезание на 17 и 18 март в Габрово, за което свищовските момичета усилено тренират.
         „Преди две години водих отбора в Австрия, където се проведоха Световните обединени игри”, спомня си хубавите мигове президентът на свищовския тим. Той, обаче, не крие огорчението си от факта, че сегашното младо поколение няма спортен дух. Благодарен е на общината за съдействието, което оказва на свищовските хандбални надежди. Спортните моменти, които са част от натовареното му ежедневие му носят истинско удовлетворение. Иначе Димитър Сарандев и съпругата му въртят собствен ресторант с два салона, открито заведение и басейн, но покрай основния си бизнес остава верен както на многобройноте си приятели, така и на толкова обичания от него спорт.
 
Ганка Иванова
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания