Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

„България и Китай-древни цивилизации”

„България и Китай-древни цивилизации”
Добавена на: 2012-03-12 22:37:04

На 08.03.2012 в залата на китайския център в ректората на Великотърновския университет бяха връчени грамоти и награди

„България и Китай-древни цивилизации”

В чест на годината на китайския дракон Българо-китайска промишлена камара, Клуб „Приятели на Китай” при ХГ „Св. Св. Кирил и Методии” и Китайски библиотечно-информационен център при ВТУ „Св. Св. Кирил и Методии” обявиха конкурс конкурс „България и Китай-древни цивилизации”
На 08.03.2012 в залата на китайския център в ректората на Великотърновския университет бяха връчени грамоти и награди на победителите в Конкурса.
Победители в конкурса са преподаватели и ученици от СОУ „Николай Катранов”- Свищов, Априловската гимназия в Габрово и ХГ „Св. Св. Кирил и Методии”.
Грамотите и наградите връчва лично Проф. дпн Пламен Легкоступ ректор на университета.
Наградените от СОУ „Николай Катранов” са учителката на ІV б клас Силва Христова и възпитателката на І а клас, Стефка Николаева.
Грамота и награди за представените рисунки получиха учениците:
Аспарух Миленов Мидов, ІV а клас, ІІ място за рисунка
Валентин Георгиев Ангелов, ІV б клас, ІІІ място за рисунка
Учителката Силва Христова запознава с конкурса всички деца, но само две от тях решават да участват в него. Но пък тя и останалите деца по този повод научават колко много знае Аспарух за Китай. За конкурса той дори е изрисувал китайски йероглиф, който означава Шао Лин.
С децата от ПГ/подготвителна група/ на І а клас учителката Стефка Николаева четат китайски приказки и мъдрости, извършват чайна церемония, децата носят подправки, рисуват рисунки. С наученото в двете сесдмици подготвят албум и с него участват в конкурса. И както тя казва, това е само трошица от необятният свят Китай.
А вие? Какво знаете за Китай, коя е любимата ви китайска мъдрост?
Предлагаме две от нашите любими китайски мъдрости:
Един човек изкопава кладенец, хиляди хора пият от него.
Ако искаш една година благоденствие, засей зърно, ако искаш десет години благоденствие, посади дърво, ако искаш сто години благоденствие, възпитавай хора!

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания