Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Малките ученици от начален етап на СОУ „Николай Катранов” се включиха в програма на Panasonic „Еко у

Малките ученици от начален етап на СОУ „Николай Катранов” се включиха в програма на Panasonic „Еко у
Добавена на: 2012-03-12 22:28:14

„Еко училище за деца” е образователна програма, от която децата ще научи как да опазват нашата Земя.

Малките ученици от начален етап на СОУ „Николай Катранов” се включиха в програма на Panasonic „Еко училище за деца”
От 1 февруари 2012 г. всички деца от начален етап на СОУ „Николай Катранов” се включиха в програмата ‘Еко училище за деца” на Panasonic.
След като училището се регистрира от Panasonic получихме безплатни учебни материали за изменението на климата, видеоматериали, материали за биологичното разнообразие.
„Еко училище за деца” е образователна програма, от която децата ще научи как да опазват нашата Земя. В допълнение, децата имат възможност да споделят своите размисли за еко-съобразния начин на живот.
Разработена от Panasonic и неправителствената организация FEE (Foundation for Environmental Education) специално за децата в началното училище на възраст между 7 и 11 години, образователната програма ‘Еко училище за деца’ дава възможност на учениците по лесен и приятен начин да се запознаят с изменението на климата и опазването на нашата планета.
След провеждане на пилотно обучение във Великобритания и Германия през 2009 г., Panasonic започна да осигурява безплатни учебни материали така че училищата да могат да провеждат самостоятелно еко-обучение. Документите, видеоматериалите и спомагателните учебни планове осигуряват на учителите всичко необходимо за еко-обучение на децата по завладяващ и мотивиращ начин.
Като поощрение за участието в програмата ‘Еко училище за деца’ и попълването на Картинния еко дневник, училището ще може да изпраща на Panasonic дневниците, за да участват в конкурс с интересни награди на Panasonic. Този по-скоро теоретичен подход не може да замени знанията за околната среда, придобити навън, затова някои от мероприятията на ‘Еко училище за деца’ може да се провеждат и на открито.
Учителката на ІV в клас Елка Георгиева споделя, че задачите и упражненията в книжките са много интересни и децата ги изпълняват с радост, а в много от тях те трябва да обсъдят и извършат заедно със своите родители. Освен традиционните задачи по опазване на околната среда има такива в които се обсъжда какво и колко купуваме и можем ли да се ограничим в покупките.
Най-добрият дневник от началните училища в България ще бъде избран на Националния конкурс и ще спечели интерактивна дъска Panaboard. Предвидени са и други атрактивни награди като цифрови фотоапарати Panasonic.
Победителите в конкурса ще участват и в Европейски конкурс с награда 5000 евро за еко-мероприятия на училищ
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания