Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Яйцата подгониха 40 стотинки. Производители на закуски напразно търсят яйца от нещастни кокошки.

Яйцата подгониха 40 стотинки. Производители на закуски напразно търсят яйца от нещастни кокошки.
Добавена на: 2012-03-12 22:25:33

Притеснени от внезапното увеличение на цените на яйцата са и производителите на закуски и сладкарски изделия.

Яйцата подгониха 40 стотинки. Производители на закуски напразно търсят яйца от нещастни кокошки.
 
            Само за седмица цените на яйцата в Свищов рязко се повишиха. Освен в магазинната мрежа по-скъпи яйца вече се предлагат и на кооперативния пазар. Докато в края на февруари купувачите можеха да се снабдят с яйца на цени 20-22 стотинки, то в първия неделен ден на март , когато пазарът е най-голям не можеха да се намерят яйца под 36 стотинки.
          „И какво се е променило, че яйцата станаха два пъти по-скъпи? Нима производителите, които предлагат стоката си в яйчените кори хранят кокошките  си с по-скъпи фуражи или ги гледат в различни условия?”, ядосваха се купувачите на пазара. Самите търговци обясняваха, че техните яйца са по-скъпи, защото кокошките им били щастливи – живеели в открити и просторни помещения и се хранели здравословно. Пък и самият министър на земеделието споменал, че яйцата от щастливи кокошки били по-полезни и затова те се съобразили с новата директива и вдигнали цените. В резултат на новата търговска политика, обаче хората, които преди си купуваха по 20-30 яйца и се запасяваха до следващата неделя сега се задоволяваха с по 5-10 яйца и в края на пазарния ден много от търговците си отнесоха обратно на село яйцата от щастливите си кокошки.
          Притеснени от внезапното увеличение на цените на яйцата са и производителите на закуски и сладкарски изделия. Те прогнозират, че до Великден яйцата ще подгонят 50 стотинки за бройка и много от тях твърдят, че са изправени пред дилемата или да вдигнат цените или да намалят грамажа на своите сладкарски произведения и закуски. Една притежателка на малка работилница за закуски и сладки дори се пошегува, че се опитва под дърво и камък да намери яйца от „нещастни” кокошки, ама май в България за разлика от хората всички пернати са щастливи.
 
Ганка Иванова  

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания