Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В СОУ “Д. Благоев” въвеждат целодневно обучение

В СОУ “Д. Благоев” въвеждат целодневно обучение
Добавена на: 2012-03-12 22:10:40

Целодневната организация за обучение в СОУ “Д. Благоев” е въведена за първи клас още през предходната учебна година, а от началото на тази година и за втори клас.


В СОУ “Д. Благоев” въвеждат целодневно обучение

 

СОУ “Д. Благоев” е сред 800-те средищни училища в страната, които са обхванати по проект “Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация”, съобщи директорът на училището Цветанка Кирова. Проектът на образователното ведомство предлага нов, комплексен подход по отношение на организацията и финансирането на целодневното обучение. За целта има отпуснати 180 милиона лева от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Целодневната организация за обучение в СОУ “Д. Благоев” е въведена за първи клас още през предходната учебна година, а от началото на тази година и за втори клас. “Още през миналата учебна година създадохме 12 групи. Три от тях са в среден курс с ученици от 5 до 8 клас, а 9 групи са в начален курс. Занимални или т.нар. полуинтернатни групи имаме от преди 5 години. МОМН реши тази година да осигури и самото финансиране на тези дейности чрез проекта, който стартира от 1 януари. Целодневната организация на обучение за по-големите ученици от 5-8 клас е по желание. На обща родителска среща на 9 януари обяснихме на родителите в какво се изразява проекта, обхващащ целодневната организация на обучение, за да се ориентират и подадат съответните заявления. 25 ученика подадоха молба, че не желаят да се включат в тази организация и така към настоящия момент имаме 282 ученика обхванати в 12 групи”, уточни директорът. Тя поясни, че целодневното обучение включва 6 астрономически часа, разпределени в 3 блока. Блок А включва организирания отдих и обяд, блок Б – 2 часа за самоподготовка и блок В - 2 часа за дейности по интереси. В първите 2 часа за учениците е осигурен топъл обяд. Средствата за него по програмата са 1.50 лв., а децата доплащат само 50 стотинки. За децата от Царевец, Совата и Хаджидимитрово училищното ръководство е осигурило напълно безплатен обяд.

Галя ФИРОВА

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Дарителска Кампания