Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

С кушии отбелязаха Тодоровден в три села

С кушии отбелязаха Тодоровден в три села
Добавена на: 2012-03-12 22:05:09

С кушии отбелязаха Тодоровден в три села
С кушии отбелязаха Тодоровден в три села
С кушии отбелязаха Тодоровден в три села

След няколкогодишно прекъсване традицията да се отбелязва Тодоровден бе възродена и в село Драгомирово

С кушии отбелязаха Тодоровден в три села
 
С конски и магарешки кушии отбелязаха Тодоровден в село Вардим. 12 души се включиха в надпреварата при големите, която премина в три кръга, като победител стана Ивайло Пенчев. Проведе се и трета кушия – с дървени кончета за най-малките, разказа за Сенка Добрева, кмет на Вардим. Победител при най-малките стана 12-годишният Борислав. Празничен водосвет бе отслужен от протойерей Димитър Маринов. Конският Великден във Вардим приключи с общоселско веселие на открито, като и времето бе благоприятно. Последна проява в празника бе футболна среща между местния “Дунав” и “Изгрев 93” село Царевец. По-точни и по-добри бяха домакините, които победиха с 2:0.
След няколкогодишно прекъсване традицията да се отбелязва Тодоровден бе възродена и в село Драгомирово, което стана с помощта на кметството, звено “МФСБ” на общината и финансовата подкрепа на земеделските производители. На стадиона бяха организирани конни състезания, в които се включиха представители на конните бази от Драгомирово, Овча могила, Ловеч и Вълчитрън. Празникът бе открит от кмета на селото Марин Крачунов. Гости бяха зам.-кметът на общината Емил Димитров и Генчо Стоянов, гл. експерт в звено “МФСБ”. Състезателите със своите расови коне се състезаваха по прескачане на препятствия. Състоя се и надпревара с конски впрягове, където имаше участници от Драгомирово, Овча могила и Морава. Атракция бе 5-годишният Петър Петров от селото с понито си Глени. Възродено бе и отбелязването на Тодоровден в Козловец, което стана по инициатива на пенскионерски клуб “Детелина”.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания