Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Няма опасност от наводнения в Свищов

Няма опасност от  наводнения в Свищов
Добавена на: 2012-03-02 12:46:49

Четирите язовири на територията на общината са пълни от 20 до 55 на сто от обема си.

Няма опасност от  наводнения в Свищов
 
Няма опасност от наводнения на територията на Община Свищов след активното снеготопене от края на миналата седмица. Четирите язовири на територията на общината са пълни от 20 до 55 на сто от обема си. Още преди месец е осъществено източване на съоръженията, като е оставен минимум вода, необходима за живота на отглежданите в тях риби. Общината е собственик на три от микроязовирите. В с. Драгомирово – „Ливадето” е в добро състояние. В землището на с. Морава се намират „Банкова воденица” 1 и 2, като и при тях няма опасност от наводнения. Водното съоръжение – язовир „Овча могила” в едноименото село е държавна собственост и той не представлява опасност от наводнения.
След големия студ, сняг и много лед състоянието на пътните настилки в града е добро, заяви зам.-кметът по строителството Виктор Майсторов. Той уточни, че в близки дни ще се проведе обследване на пътищата в града за тяхното състояние и евентуално за ремонт при трайното пролетно затопляне. В същото време няма данни за активизирани свлачища в града и селищата на общината.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Дарителска Кампания