Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

5855 лв. събраха в Стопанска академия за пострадалите от наводненията в Хасковска област

5855 лв. събраха в Стопанска академия за пострадалите от наводненията в Хасковска област
Добавена на: 2012-02-27 11:34:13

В благородната инициатива, проведена от 13-ти до 17-ти февруари, са се включили над 160 души и двете синдикални организации във висшето училище.

5855 лв. събраха в Стопанска академия за пострадалите от наводненията в Хасковска област
      В организираната дарителска кампания в помощ на бедстващото от наводненията население на Хасковска област преподаватели и служители от СА „Д.А.Ценов” събраха сумата от 5855 лв.  В благородната инициатива, проведена от 13-ти до 17-ти февруари, са се включили над 160 души и двете синдикални организации във висшето училище. Освен парични средства са събрани около 30 чувала с топли дрехи и обувки за деца и за възрастни, одеяла, спално бельо, и други вещи от първа необходимост. По думите на Маргарита Дончева – представител на сформирания за целта Инициативен комитет, и преподаватели, и служители са се отзовали веднага след обявяването на дарителската акция. „Всички са отзоваха с чисто сърце и искрено желание да помогнат на пострадалите, кой с каквото може” – коментира Дончева. По думите й, един от най-трогателните жестове е било желанието на 10-годишно момиченце (дъщеря на служителка в Академията) да подари любимата си кукла „за детенце, което сигурно е останало без кукла” от наводненията.
        Предстои Инициативният комитет, представляван от помощник-ректора Венцислав Танев и Маргарита Дончева, да организира предаването на събраните парични средства и вещи на пострадалите от наводненията в Хасковска област.
 
Ганка Иванова
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания