Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Щафетни и забавни игри „Спортувай и играй”

Щафетни и забавни игри „Спортувай и играй”
Добавена на: 2012-02-22 08:59:25

Щафетни и забавни игри „Спортувай и играй”

За шести пореден път в СОУ „Николай Катранов” организираме спортен празник за щафетни и забавни игри

За шести пореден път в СОУ „Николай Катранов” организираме спортен празник за щафетни и забавни игри „Спортувай и играй”. Този път състезанието беше за децата от подготвителните групи и в него участваха отбори от всички свищовски детски градини.
Организатор и ръководител на състезанието е учителят по физическо възпитание и спорт Христо Христов.
Отбори от по 4 момчета и момичета се състезаваха в пет игри: „Щафета с бягане”, „Подскоци с чували в насрещни колони”, „Търкаляне на топка и хвърляне в цел”, „Гимнастическа щафета” и „Риболов”.
Състезанието откри помощник директорката на СОУ „Николай Катранов” Йорданка Тодорова. В журито на състезанието бяха Димитър Димитров и учителки, представители на всеки участващ отбор..
Освен състезателите в залата имаше над сто деца, които се вълнуваха и аплодираха състезателите от своите отбори. Радостта на децата състезатели и публика беше неописуема. За състезателите това вероятно е първото им истинско спортно състезание извън детската градина.
Всички отбори получиха награди грамоти:
За най-бърз отбор: ОДЗ „Слънчо”, най-точни отбори: ОДЗ „Чиполино”, ЦДГ „Радост” и ЦДГ „Калина Малина”, за прецизност: ЦДГ „Васил Левски”, Оздравителна ЦДГ и ПГ на СОУ „Николай Катранов”
Освен тях отборите получиха по една игра и рекламен плакат на училището, за всяко дете състезател балон с логото „Спортувай и играй”, и за състезателите и всяко дете в залата подаръци: мартеничка, списание от „National Geographic”, рекламна листовка на училище СОУ „Николай Катранов”, лакомства.
Благодарение на учителя Христо Христов в община Свищов стана традиция и се вписва в спортния календар на общината едно състезание за деца, което трябва да подкрепяме за да растат здрави, бодри и щастливи децата ни.
Благодарим на представителите на всички детски градини, вярваме, че радостта на децата по време на спортния празник е радост и за техните учителки.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания