Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Показаха филма за Манчестър от Свищов пред благоевградските студенти

Показаха филма за Манчестър от Свищов пред благоевградските студенти
Добавена на: 2012-02-03 13:05:31

Показаха филма за Манчестър от Свищов пред благоевградските студенти

Новината съобщи самият Манчестър, който изрази съжаление, че не е могъл да присъства на събитието

Показаха филма за Манчестър от Свищов пред благоевградските студенти
 
         Режисьорът на документалния филм „Манчестър от Свищов”, известния композитор,актьор и певец Стефан Вълдобрев е представил творението си в Американския свободен университет в Благоевград в понеделник вечерта в академичния център „Балкански” на университета. Новината съобщи самият Манчестър, който изрази съжаление, че не е могъл да присъства на събитието. Той разказа, че преди прожекцията  авторът е споделил  пред студентите своя опит при заснемането на филма. След дискусията младежите са имали възможност да гледат „Манчестър Юнайтед от Свищов”. Поводът е бил създаването в Свободния университет на клуб за документални филми през януари тази година от американската преподавателка и документалистка Мелъди Гилбърт. Тя преподава журналистика и масови комуникации в Американския университет в България от есента на 2011 година. Носител на наградата на САЩ за „Разследващи репортери и редактори”, проф. Гилбърт има зад гърба си 5 документални филма. Целта на клуба е всяка седмица в благоевградския университет да се прожектира по един филм, който да бъде представен от създателя му. По този начин студентите ще имат възможност да черпят опит за създаването на документални филми от първа ръка и да се запознаят с водещи личности в сферата на филмовото изкуство. Освен лекциите, възпитаниците на АУБ ще посещават и филмови фестивали, сред които е и Фестивалът за документално кино в Солун през март тази година.
         Манчестър сподели, че ще продължи борбата си в съда за придобиването на цялото име на любимия си отбор т.е. вместо сегашното Манчестър Левиджов Здравков – Юнайтед да се преименува на  Манчестър Юнайтед Левиджов Здравков. В момента все още не е завел поредното си дело, защото строителния бранш, в който се труди  е в застой поради кризата и студа и щом нещата потръгнат ще може да събере пари, за да продължи своята борба.
 
Ганка Иванова

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания