Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Съкращават общинската администрация с 14 души

Съкращават общинската администрация с 14 души
Добавена на: 2012-02-03 12:49:39

Предложението е направено от кмета Станислав Благов и е във връзка с писмо от Министерство на финансите за оптимизиране на администрацията.

Съкращават общинската администрация с 14 души
 
Местният парламент одобри новата структура и численост на общинската администрация. От 1 март тя ще бъде съкратена с 14 души. Предложението е направено  от кмета Станислав Благов и е във връзка с писмо от Министерство на финансите за оптимизиране на администрацията. Към момента тя е 140,5 души, от които в делегираната държавна дейност “Общинска администрация” 107 и в държавната дейност”Общинска администрация”, дофинансирана с общински приходи, 33.5. След първи март броят на служителите в делегираната държавна дейност става 93, като 59 души ще бъдат в Свищов, 26 в кметствата и 8 в наместничествата. 33,5 ще са работещите в делегираната държавна дейност, дофинансирана от общински приходи. Осем дирекции предвижда приетата структура. Създава се нова общинска дирекция  “Управление при кризи и отбранително-мобилизационна подготовка”. Закрива се един отдел – “Протоколни дейности и връзки с обществеността”, където в момента има двама работещи. Запазва се броят на заместник-кметовете – трима, както и техните ресори.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания