Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

П Р Е С Б Ю Л Е Т И Н

П Р Е С Б Ю Л Е Т И Н
Добавена на: 2012-02-01 17:04:18

П Р Е С Б Ю Л Е Т И Н
П Р Е С Б Ю Л Е Т И Н

На официална церемония, която се проведе в община Благоеград бе подписан договорът за реализацията на проект „Реконструкция, обновяване и модернизация на МБАЛ „Д-р Д. Павлович” гр. Свищов”.

П Р Е С Б Ю Л Е Т И Н

Заместник кметът на Община Свищов Емил Димитров подписа вчера, 31 януари договор за реализацията на проект „Реконструкция, обновяване и модернизация на МБАЛ „Д-р Д. Павлович” гр. Свищов” на обща стойност 3 641 728,70 лева, финансиран по схема BG161PO001/1.1-11/2011 “Подкрепа за реконструкция/обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в градските агломерации” Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г.
На официалната церемония, която се проведе в община Благоевград, присъства и управителят на МБАЛ „Д-р Д. Павлович” град Свищов д-р Евгений Митанов. Министърът на Регионалното развитие и благоустройството г-жа Лиляна Павлова връчи чек на стойност 3 588 923 лева – средства, осигурени от Управляващия орган на оперативната програма като безвъзмездна финансова помощ, като Община Свищов се задължава да осигури собствено съфинансиране в размер на 52 805,07 лева.
Над 88 милиона лева получиха по Оперативна програма "Регионално
развитие" 18 общински болници и лечебни заведения в цялата страна. Парите ще бъдат изразходвани предимно за оборудване с медицинска техника и специализирана апаратура, както и за ремонт на отделенията.
Срокът за изпълнение на проекта e 24 месеца, считано от 31 януари 2012 г. Чрез него ще бъдат закупени мобилен рентгенов апарат, видеоендоскопска система, стационарен дигитален ултразвуков апарат, биохимичен и хематологичен анализатор, анестезиологичен апарат, плазмен стерилизатор, апарати за хемодиализа и друга медицинска техника. Всички помещения, където ще бъде разположена апаратурата, ще бъдат ремонтирани и обновени. Това ще допринесе за подобряване качеството на обслужване и качеството на живот чрез въвеждане на високотехнологични методи на лечение.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания