Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов отново събира камерни и кафе – театри от цялата страна

Свищов отново събира камерни и кафе – театри от цялата страна
Добавена на: 2012-01-30 11:25:26

Театралният форум се провежда под патронажа на Кмета на Община Свищов.

Свищов отново събира камерни и кафе – театри от цялата страна

Община Свищов и Първо българско народно читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856” вече са в подготовка за провеждане на Десетия национален фестивал на любителските камерни и кафе – театри. Той ще се състои на 23 и 24 март 2012 г. Срокът за подаване на заявки за участие в него е до 10 март.
Театралният форум се провежда под патронажа на Кмета на Община Свищов. Десетото му, юбилейно издание, ще премине под знака на 200 години от рождението на Димитър Начович – един от основателите и дарителите на Свищовското читалище /1856 г./, чието учредително събрание на 30 януари става в неговия дом, 200 години от рождението на Александър Ем. Шишманов – пръв Председател на Свищовското читалище, и 145 години от написването на Първото българско драматично произведение „Ловчанският владика” от Теодоси Икономов.
Съгласно статута на фестивала, с право на участие в него са всички любителските камерни и кафе – театри без жанрово ограничение. Театралните групи представят по 1 спектакъл с времетраене до 60 мин. пред съставено от професионалисти жури. Ще бъдат връчени специална награда на Кмета на Община Свищов, три награди за спектакъл и по една награда за мъжка и за женска роля.
Фестивалът на любителските камерни и кафе - театри води началото си от 1998 г., когато се провежда първото му издание. След двугодишно прекъсване, през пролетта на 2000 г. се провежда за втори път и е посветен на 130 годишнината от Първото театрално представление в Свищов.
От 2004 г. насам фестивалът на любителските камерни и кафе – театри се провежда ежегодно в навечерието на 27 март, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на театъра.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания