Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Бившето свищовско военно поделение остана без купувач

Бившето свищовско военно поделение остана без купувач
Добавена на: 2012-01-27 11:48:35

По информация от областната администрация търгът е бил обявен в края на декември миналата година, а за трите обединени имота, разположени на тази площ е била поискана начална цена от 5 612 750 лева.

Бившето свищовско военно поделение остана без купувач
            На организираните 3 последователни търга с тайно наддаване Министерството на отбраната не е успяло да изтъргува обявените за продажба 300 декара с бившите свищовски казарми върху тях. По информация от областната администрация търгът е бил обявен в края на декември миналата година, а за трите обединени имота, разположени на тази площ е била поискана начална цена от 5 612 750 лева. Кандидати, обаче не са се явили и имотите са останали непродадени. От министерството на отбраната са съобщили, че до края на януари ще бъдат оповестени списъците с имотите, обявени за продажба през 2012 година.
    Според зам. кмета по финансовите въпроси на община Свищов вероятно високата обявена цена от военното ведомство е била причина на търговете да не се явят купували, но все още няма информация дали тя ще бъде корегирана.
    Военните терени и сградния фонд въху тях се намират в широкия център на Свищов на брега на Дунава . Поделението, което носеше номер 26410 беше закрито през 2000 година. Общината кандидатства да получи безвъздмездно терена, но това не беше осъществено, независимо, че мястото пустее и е обект на вандалски набези.  
Ганка Иванова

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания