Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Педагози обсъждаха образованието в общината

Педагози обсъждаха образованието в общината
Добавена на: 2012-01-27 11:13:07

Почти без забележки премина темата, свързана с концепцията за развитие на образованието в Община Свищов през следващите пет години.

Педагози обсъждаха образованието
в общината

На работна среща във вторник директори на училища и детски градини от Свищов и общината обсъждаха с кмета Станислав Благов, зам.- кмета Пламен Александров и началника на отдел “Образование и култура” Милена Богданова образованието в общината. Почти без забележки премина темата, свързана с концепцията за развитие на образованието в Община Свищов през следващите пет години. При обсъждане на мрежата на основните училища стана известно, че съществуват рискове за основните училища в селата Вардим, Козловец и Б. Сливово, където броят на децата през тази учебна година е под държавните изисквания съответно 48, 52 и 53. Очакваният брой ученици през следващата учебна година е да бъдат около 40. Ако училищата бъдат закрити, това поражда въпроса не толкова къде ще учат децата, а каква ще бъде съдбата и осигуряването на работа на учителите и непедагогическия персонал. Състоянието на трите училища е било предмет на обсъждане и на среща на кмета Благов с кметовете на селата. Проблем с броя на децата има и в детските градини по селата. Някои от тях се посещават от 8-10 деца и там всъщност градините имат по-скоро социална функция. Затова на срещата бяха обсъждани и възможности за разкриване на подготвителни групи към съответното училище в селото, където работят филиали на детските градини.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания