Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Два свищовски клуба спечелиха проекти

Два свищовски клуба спечелиха проекти
Добавена на: 2012-01-27 10:58:24

Два свищовски клуба спечелиха проекти

Тенис клуб „Академик-2001” спечели проект по Програмата на Министерството на физическото възпитание и спорта ”Спорт за децата в свободното време”- направление  ”Начално обучение по тенис на маса”. Основната цел на проекта е създаване на условия и възможности за участие на деца в безплатни спортни занимания по тенис на маса в свободното им време с оглед подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност. Координатор на проекта е Марио Якимов. Предвидените дейности включват  провеждане на безплатни тренировъчни занимания на учениците по определен график под ръководството на треньор и закупуване на спортни пособия за тенис на маса. Сумата на проекта е 3000 лв. и той ще се реализира  за времето от 1 февруари до 31 юли т.г.
Спортен клуб по хокей на трева и флорбол „Дунав” – Свищов спечели проект по същата програма на МФВС в направление „Спортни занимания през ваканциите”. Координатор на проекта е Юлияна Секулова. Програмата е за създаване на условия и възможности за участие на деца в безплатни спортни занимания в свободното им време с оглед подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност. Обект на програмата са деца от цялата страна, които не се занимават системно със спорт, като достъп до спортни занимания е осигурен и за децата с увреждания и в неравностойно положение. МФВС финансира изпълнението на програмата със  средства в размер на 1 000 000 лева за 195 клуба от цяла България. По направление „Спорт за децата в свободното време” са одобрени проектите на 31 клуба, в това число СКХТФ „ДУНАВ” – Свищов. Партньори на хокейния клуб при реализирането на проекта са Българската федерация по хокей на трева, Дневен център за деца с увреждания – гр. Свищов, „Видеосат Георгиев и сие” ООД, СОУ „Цветан Радославов” – гр. Свищов, Община Свищов - звено „Масова физкултура и спортна база”.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Дарителска Кампания