Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В Стопанската академия стартира кандидатстудентската кампания

В Стопанската академия стартира кандидатстудентската кампания
Добавена на: 2012-01-21 12:31:01

За учебната 2012/2013 г. СА „Д. А. Ценов” обявява прием в редовна и задочна форма на обучение на български и чуждестранни студенти в образователно-квалификационна степен „бакалавър” в 17 специалности, съобщи проф. д-р Любен Кирев

В Стопанската академия стартира
кандидатстудентската кампания

За учебната 2012/2013 г. СА „Д. А. Ценов” обявява прием в редовна и задочна форма на обучение на български и чуждестранни студенти в образователно-квалификационна степен „бакалавър” в 17 специалности, съобщи проф. д-р Любен Кирев, зам.-ректор „Бакалавърско и магистърско обучение”. Специалностите са „Финанси”, „Застраховане и социално дело”, „Приложна макроикономика”, „Счетоводство и контрол”, „Стопански и финансов контрол”, „Статистика и иконометрия”, „Маркетинг”, „Стратегическо и бизнес планиране”, „Стопанско управление”, „Екомениджмънт”, „Бизнес информатика”, „Международни икономически отношения”, „Публична администрация”, „Икономика на индустрията”, „Аграрна икономика”, „Икономика на търговията”, „Икономика на туризма”. Опциите за кандидатстване в свищовската Алма Матер са:
•    С пренасяне на оценка от положен (2008, 2009, 2010, 2011 или 2012 г.) държавен зрелостен изпит (матура).
•    След успешно положен конкурсен изпит (еднороден тест от 60 въпроса) в СА „Д. А. Ценов” по една от дисциплините: Математика, Икономика, Икономическа география на България или чужд език – английски, немски, френски, руски или испански език.
•    След успешно положен конкурсен изпит (тест) по една от дисциплините: Математика, Икономика, Икономическа география на България или чужд език – английски, немски, френски, руски или испански език (с пренесена оценка от друго висше училище).
За специалността „Международни икономически отношения” се полага изпит по чужд език (английски, немски, френски, руски или испански) и/или се кандидатства с оценката от матура по един от изброените езици.
В СА „Д. А. Ценов” се организират предварителни кандидатстудентски изпити през месец април  2012 г. и редовни кандидатстудентски изпити през юли 2012 г. Приемът на документи за участие в предварителната изпитна сесия започна на 16-ти януари и ще продължи до 6-ти април. Изпитите ще се проведат на 7-ми и на 21-ви април. Редовната изпитна сесия ще бъде в периода от 7-ми до 20-ти юли.
В помощ на желаещите да се обучават в Академията се организират кандидатстудентски подготвителни курсове по икономическа география на България, икономика и математика. Подготвителните курсове (съботно-неделна форма) ще се проведат на 18-ти и 19-ти февруари, 25-ти и 26-ти февруари и на 3-ти и 4-ти март 2012г. Студентите в Стопанска академия се обучават срещу заплащане на държавна такса, одобрена от МОМН (семестриална такса за учебната 2011/2012 г. - редовно обучение 173 лв., задочно обучение 150 лв.). Висшето училище разполага с реновирани студентски общежития (месечен наем 35-65 лв.) и предлага столово хранене на студентите (около 80 лв. месечен разход за храна).
Студентите в СА „Д. А. Ценов” в зависимост от успеваемостта и социалния им статус имат право да получават стипендии за постигнат висок успех, евростипендии, стипендии от частни фондации и фирми, социални помощи от фондация „Ценов”, възможност за работа в Академията, опция за студентски кредити.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания