Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

26 януари – Празник на митниците

26 януари – Празник на митниците
Добавена на: 2012-01-21 08:44:45

26 януари – Празник на митниците

13,5 млн. лева е преизпълнението на приходите за миналата година

Митница Свищов разкрива отдел за разследване и разузнаване

13,5 млн. лева е преизпълнението на приходите за миналата година

До месец в Митница Свищов ще заработи отдел “Митническо разследване и разузнаване”, съобщи нейният ръководител Любомир Стоилов. 11 служители ще включва новата структура, в която ще бъде сформиран сектор на 24-часов режим на работа. След приключил 7-месечен курс на обучение се очаква назначените още м.г. служители да положат финалния си изпит пред комисия от Митническата агенция. Те трябва да изкарат оценка над “добър 4”, според изискванията за държавния служител. На предходните изпити младшите митнически инспектори са показали много добри резултати, уточни Стоилов. Той добави, че повечето от тях не са работили до сега и че това са първите назначения в Митница Свищов от 7-8 години насам. Десет от тях са възпитаници на СА “Д. А. Ценов”, а един е завършил право във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.
Във връзка със законодателните промени по разширяване правомощията на митническата администрация от 1 януари тя получи и разследващи функции, свързани с § 234, 242 и други от Наказателния кодекс, касаещи нарушения на акцизното законодателство и контрабандата. Назначени са и двама служители, единият от които е на обучение в столицата.
Успешно приключи отминалата 2011 година за работещите в Митница Свищов. Общо за годината преизпълнението на приходите е в размер на 13 585 хил. лева, събрани от мита, ДДС и акцизи, съобщи в навечерието на професионалния празник на митническите служители Любомир Стоилов, началник на Митница Свищов. Най-голямо е преизпълнението от мита 869 хил. лева, като при план 3 010 хил. лева митничарите са събрали 3 879 хил. лева. Събраните от ДДС 92 700 хил. лева са с над 7 млн. лева в повече от планираните. Касовото изпълнение при акцизите също е преизпълнено с над 8 процента и е в размер на 77 870 хил. лева.
При упражняване на контролната и административно-наказателната дейност, служителите на свищовската митница са съставили 644 акта, а в сила са влезли 584 наказателни постановления. За отчитания едногодишен период са наложени глоби в размер на 695 хил. лева и имуществени санкции за над 870 хил. лв. През изминалата година митническите служители са конфискували 7 778 литра алкохол без бандерол, 563 020 къса цигари и 95 килограма насипен тютюн. През годината са унищожени чрез изгаряне 2 674 298 къса цигари. В момента тече процедура за освобождаване от складовете на митницата на 13 380 литра алкохол, задържан в годините назад. Той може да бъде закупен само от юридически лица с регистриран акцизен склад и подлежи на преработка.
В навечерието на професионалния празник на митничарите – 26 януари, началникът на Митница Свищов Любомир Стоилов благодари за високия професионализъм на 130-те работещи в Свищов и в прилежащите митнически учреждения на територията на областите В. Търново, Габрово, Плевен и Ловеч, както и на служителите от НАП и МВР за добрата им съвместна работа.
Галя ФИРОВА

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания