Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовски студенти станаха миски в румънски конкурс за красота

Свищовски студенти станаха миски в румънски конкурс за красота
Добавена на: 2012-01-06 13:11:07

По време на празник на Класическия университет „Валахия” в румънския град Търговище е бил проведен конкурс за красота, в който са участвали студентки от СА „Д.А.Ценов”,

Свищовски студенти станаха миски в румънски конкурс за красота
         По време на празник на Класическия университет „Валахия” в румънския град Търговище е бил проведен конкурс за красота, в който са участвали студентки от СА „Д.А.Ценов”, съобщиха от Центъра за медийна политика към академията. Две от българските момичета, участвали в конкурса – Деница Георгиева и Илияна Сиракова са се завърнали с престижни награди.
         Деница Георгиева е била класирана от журито на второ място в конкурса и е получила ваучер за 1300 евро, вечеря за двама, подаръци от известна марка козметика и професионална фотосесия. Илияна Сиракова е била удостоена с почетна награда и ваучер за 500 евро. И двете момичета са студентки от специалност „финанси”. Освен тях на празника на румънския университет са присъствали още четири студенти и преподавателите проф. Мария Андреева и доц.Никола Янков.
         Университетът „Валахия” е престижно висше училище в северната ни съседка, а град Търговище е старата столица на Румъния и е свързан с името на легендарния Влад Цепеш, известен от историята като граф Дракула.
         Сътрудничеството между университета „Валахия” и свищовската академия датира отпреди 3 години и се развива както в рамките на учебния процес, така и в областта на културния обмен. В този период над 30 румънски докторанти са провели своите стажове в стопанската академия, а представители на двата ВУЗ-а са реализирали свои участия в различни научни форуми.
         Ректорът на румънския университет проф. д-р Йон Кукуш е носител на почетното звание „Д-р хонорис кауза” на свищовската академия. Наскоро той гостува на българските си колеги по повод 8 декември – студентския празник начело на делегация, в която бяха включени румънски студенти и заместникът му проф. Петре Мареш.
Ганка Иванова

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания