Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Местното дружество на незрящите се стреми да помага на своите членове

Местното дружество на незрящите се стреми да помага на своите членове
Добавена на: 2012-01-06 12:58:24

С 1415 лева община Свищов е подпомогнала местната организация на слепите през отминалата година, съобщи председателят на организацията Никола Костарелов.

Местното дружество на незрящите се стреми да помага на своите членове
 
С 1415 лева община Свищов е подпомогнала местната организация на слепите през отминалата година, съобщи председателят на организацията Никола Костарелов. “Макар и в условия на тежка всеобхващаща криза, ние съумяхме да запазим съюзния си живот и да се справяме с икономическите затруднения. Основната грижа на ръководството се свеждаше до подпомагане на социално-слабите ни членове с помощи, отпускани от община Свищов, за което сме благодарни на кмета Станислав Благов. Нашите членове бяха подпомагани от местната и от Районната организация в Дряново, а чрез Съюза на слепите са отпускани и целеви помощи. Редовно бяха изплащани транспортните и телефонни разходи на правоимащите. Всички нуждаещи се слепи са снабдени с помощни технически средства”, разказа Костарелов и отправи пожелание към незрящите и семействата им за здраве, бодрост, дълголетие, да не губят кураж и да съумяват да откриват винаги сили, нужни за достойното им оцеляване.
В момента организацията на слепите от Свищов и района наброява 103-ма души, 40 от които живеят в селата на общината. 45 от членуващите са мъже, 58 са жени. Над 60-годишните са 66 човека, от 30 до 60 години са 35, а двама са под 30 години. 85 от всичките съюзни членове са с основно образование – 37 мъже и 49 жени. Със средно образование са 9, с полувисше са 3, а висшистите в организацията са 2 жени и един мъж. Макар затруднена, организацията през годината е полагала грижи и за доставяне на говоряща литература във вид на дискове, разнасяни от председателя по домовете. Ежеседмични са и сбирките в клуба, където се провеждат срещи и се отбелязват именни и рождени дни и други празници. Членовете са вземали участие в работните срещи със сродните организации в Тетевен и Плевен.
Галя ФИРОВА

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Дарителска Кампания