Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Назначиха кметски наместници в 4 села

Назначиха кметски наместници в 4 села
Добавена на: 2011-12-16 10:47:40

След решение на местния парламент, със статут на кметски наместничества станаха 4 села в Община Свищов - Совата, Александрово, Деляновци и Червена.

Назначиха кметски наместници в 4 села
 
След решение на местния парламент, със статут на кметски наместничества станаха 4 села в Община Свищов - Совата, Александрово, Деляновци и Червена. Промяната се наложи заради президентски указ и изменение на Закона за административно-териториално устройство. Преобразуваните свищовски села са с под 350 жители и затова на последните местни избори в тях не се проведе вот за кмет на кметство.
В тях управниците ще бъдат назначени пряко от кмета на общината Станислав Благов. На проведените общи събрания в тези населени места селската общност излъчи своите кандидати за кметове. Съобразявайки се с желанието на жителите в селата, кметът Благов е предпочел да не прави нови назначения, а да издаде заповеди кметовете от миналия мандат да запазят своите позиции,тъй като те добре са се справяли със своите задължения. Така Тодоринка Атанасова ще продължи управлението на наместничество Совата, Слави Славов на Александрово, Веска Илиева на Деляновци и Йордан Митев на Червена.
Общинските съветници приеха и структурата на общинската администрация на Община Свищов. Общата численост на администрацията е 140.5 броя, в т.ч. общинска администрация от държавни приходи 107 броя и от местни приходи 33.5 броя.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания