Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Разказахме на европейчета за революцията

Разказахме на европейчета за революцията
Добавена на: 2011-12-09 13:30:58

Разказахме на европейчета за революцията

Вече привично, от 31 ноември до 3 декември, коридорите на най-голямото училище в община Свищов – СОУ „Николай Катранов”, бяха огласени от различни европейски езици. Деца от Германия, Полша, Турция, Естония и Унгария, заедно с техните учители, гостуваха на връсниците си от България, като част от поредния разработен от училището проект по програма „Коменски”.

Разказахме на европейчета за революцията
 
 
            Вече привично, от 31 ноември до 3 декември, коридорите на най-голямото училище в община Свищов – СОУ „Николай Катранов”, бяха огласени от различни европейски езици. Деца от Германия, Полша, Турция, Естония и Унгария, заедно с техните учители, гостуваха на връсниците си от България, като част от поредния разработен от училището проект по програма „Коменски”. Проектът се нарича „Революцията от 1989 година в Източна Европа и европейската интеграция” и е по програма „За учене през целия живот”, секторна Коменски. От българска страна координатор на проекта е учителката по английски език Оля Михова и заедно с нея ръководители са: Галя Иванова, Виолета Трайчева, Милена Димитрова. Домакините заедно с 30-тимата си гости работиха на тема: „Изследване на печатните медии в страните партньори по проекта след 1989 година”, която по-късно представиха като презентация. Извън темата на работната среща, участниците се срещнаха с кмета на Свищов Станислав Благов в зала 1 на Общината, където им бе прожектиран и филм за забележителностите на Свищов. Последният ден гостите прекараха в град София, където посетиха Катедралата „Александър Невски”, Народното събрание, Музея на социалистическото изкуство. Освен официалната част, за участниците в проекта бяха организирани много срещи, дискотеки и забави, които дадоха възможност на децата да контактуват приятелски и да развият езиковата си и комуникативна подготовка. По мнение на директора на СОУ „Николай Катранов” Генади Иванов: „Участието с проекти в секторна програма „Коменски” допринася за повишаване качеството на училищното образование, формиране на личността на учениците и развитие на компетенциите на базата на чуждоезиковото обучение, а също така повишаване на качеството на преподаването, засилване на европейските измерения в училищния живот, подпомагане на езиковото обучение и мобилността.”
 
Димитър Спасов
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания