Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

300 души се включиха в протеста на земеделските производители

300 души се включиха в протеста  на земеделските производители
Добавена на: 2011-12-02 11:32:00

Основното искане на протестиращите е изпълнение на рамковото споразумение с правителството от септември, което осигурява средствата за сектор земеделие в републиканския бюджет.

Над 300 души се включиха в протеста на земеделските производители, който се състоя в понеделник и вторник край Горна Студена. Протестните действия са част от национални действия, организирани от националните браншови организации в сектор земеделие. Основното искане на протестиращите е изпълнение на рамковото споразумение с правителството от септември, което осигурява средствата за сектор земеделие в републиканския бюджет. По време на втория ден на протеста 75 земеделски машини направиха дефиле, което продължи близо два часа, от стоянката при Горна Студена до обръщалото при Страхилово – Павел. По време на дефилето движението по главния път бе блокирано по предварителна уговорка с полицията. На шофьорите бяха раздавани листовки, които обясняваха причината на земеделския протест. Показахме, че сме единни като земеделски производители, нещо, което не се е случвало до сега, подчерта Игнат Ангелов, председател на Регионалното сдружение на земеделските кооперации“Дунав 2000”.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания