Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът на Свищов бе избран за първия председател на Националната мрежа на Общините - приятели на дет

Кметът на Свищов бе избран за първия председател на Националната мрежа на Общините - приятели на дет
Добавена на: 2011-12-01 11:43:16

Кметът на Свищов бе избран за първия председател на Националната мрежа на Общините - приятели на дет
Кметът на Свищов бе избран за първия председател на Националната мрежа на Общините - приятели на дет

Община Свищов се включи в инициативата на УНИЦЕФ „Община – приятел на детето” през 2008 година.

Кметът на Свищов бе избран за първия председател на Националната мрежа на Общините - приятели на детето
Кметът на Община Свищов Станислав Благов бе избран за първия председател на Националната мрежа на Общините - приятели на детето на Годишната среща на Мрежата, която се проведе на 24 и 25 ноември 2011 година в хотел „Дедеман”, София. Свищовският градоначалник ще председателства Мрежата в продължение на година, като идеята е общините, които членуват в нея да поемат ръководното място на ротационен принцип.
В срещата участваха представители на общините - приятели на детето, държавни институции, посолства, граждански организации, партньори на УНИЦЕФ - България. Поводът за събитието бе Международният ден на правата на детето, отбелязван на 20 ноември.
На форума бе направен преглед на инициативата през изминалата година, бяха дискутирани приоритетите в политиката за децата на местно ниво, добри практики на УНИЦЕФ у нас, бе начертан План за действие и приета Комуникационна програма за 2012 година. За първи път бе презентиран и официалният сайт на Мрежата на Общините - приятели на детето.
На официална церемония в рамките на Годишната среща представителят на УНИЦЕФ за България Таня Радочай отличи 3 нови български общини  с титлата „Приятел на детето” - Тунджа, Павел баня и Шумен, с което общият брой на общините, активно ангажирани с правата на децата в България, се увеличи на 15.
Община Свищов се включи в инициативата на УНИЦЕФ „Община – приятел на детето” през 2008 година. Целта на тази инициатива е да подпомогне прилагането на Конвенцията за правата на детето на местно ниво, като се създадат условия за реална защита на децата и подобряване на техния живот. На 20 ноември 2009 г., Свищовската и още 11 български общини получиха от УНИЦЕФ първите сертификати за „Община – приятел на детето”, след като повече от година работиха по прилагането на политики и дейности за повишаване на детското благосъстояние. През октомври 2010 година пилотните общини, работили по проекта, учредиха и Национална мрежа на общините - приятели на детето. Участието на всяка община в тази инициатива означава постоянен ангажимент, отговорност и активна работа за повишаване качеството на живот, гарантиране и зачитане правата на децата.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания