Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Приключи първият етап от реконструкцията на пазара

Приключи първият етап от реконструкцията на пазара
Добавена на: 2011-11-18 11:11:53

Близо 100 000 лева е стойността на строителните работи, които бяха извършени от фирма “ЕСМ – инженеринг” ООД - град Белене.

Стартирането на проекта за благоустрояване на градската среда, в частта му за пазара, бе използвано от някои политически среди за нагнетяване на напрежение и противопоставяне по време на предизборната кампания. Появиха се подписки против преместването на пазара, изказани бяха мнения колко погрешно е това решение и че нищо няма да бъде в полза на гражданите. Изборите обаче минаха, страстите се уталожиха и свищовлии вече се убедиха, че за града се направи още едно хубаво нещо.
Приключи първият етап по ремонта на пазара в Свищов. По време на него бяха извършени дейности по разширяване на тържището в западна посока (на снимката). Близо 100 000 лева е стойността на строителните работи, които бяха извършени от фирма “ЕСМ – инженеринг” ООД - град Белене с управител Харалан Хараланов. Средствата бяха осигурени от Община Свищов и са от икономии, реализирани от местната хазна. При осигуряване на финанси за новата част на пазара ще бъде изработена, доставена и монтирана покривна конструкция и по този начин сумата ще достигне 150 000 лв. Едва ли има някой, на когото да не му е направил впечатление европейският вид на новото тържище, осигуряващо комфорт за търговците. Предстои основен ремонт и на досегашния покрит пазар. По време на него ще бъде извършена основна ревизия на дъждовната канализация, ремонт на настилките и ремонт на покривните плоскости.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания