Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Поредни награди за учениците на СОУ „Николай Катранов”

Поредни награди за учениците на СОУ „Николай Катранов”
Добавена на: 2011-11-18 10:52:57

Четвъртокласничката Любомира Петкова Димитрова от СОУ „Николай Катранов” участва в Софийски математически турнир и се класира на второ място.

Четвъртокласничката Любомира Петкова Димитрова от СОУ „Николай Катранов” участва в Софийски математически турнир и се класира на второ място, информират от училището.
Решението на Любомира да участва в колкото се може повече математически турнири идва след представянето й в церемонията по награждаване на „Успелите деца на България” на Фондация „Димитър Бербатов”. Открива обявата за този математически конкурс в интернет, записва се за участие и спечелва второто място в конкуренция с над 600 ученици от четвъртите класове на всички софийски училища.
Софийският математически турнир се провежда ежегодно в края на м. октомври или в началото на м. ноември. Организатори на Софийския математически турнир са Регионалният инспекторат по образование - гр. София и Софийска градска секция към СМБ. Задачите за турнира се изготвят от Мария Лилкова – председател на Софийска градска секция и Пенка Иванова Нинкова - старши експерт по математика в РИО - гр. София. Броят на задачите за всички класове е 13, като 10 от тях са с избираем отговор /от 4 възможни/, две задачи са със свободен отговор, а тринадесета задача се решава от състезателите.
За Любомира това е поредният математически конкурс, който печели. През последните няколко години тя е първа или втора на всички областни математически състезания и олимпиади: „Европейско кенгуру”, „Черноризец храбър”, Математически конкурс „Иван Салабашев”. Успехите й не са само в областта на математическата наука. Тя е носител на и голямата награда „Златната пчелица” на списание „Пчелица” в националния конкурс „Творци на бъдещето” 2011 г. в раздел „Поезия”. Любомира е и в отбора победител в олимпиадата „За енергията 2011”.
От СОУ „Николай Катранов” информират за още наградени техни възпитаници. Носители на голямата награда на списание „Пчелица” са:  Теодора Тачева от Vб клас - в раздел „Проза”, Свилена Неделчева от ІVб клас - в конкурса „Моето хоби”, в раздел „Изобразително изкуство” и Микаела Ивайлова, спечелила 1-во място в конкурса „Надиграване „Лято 2011” от детското шоу „Звездни мигове”.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания