Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Железопътната линия Свищов – Левски – Троян остава ....засега

Железопътната линия Свищов – Левски – Троян остава ....засега
Добавена на: 2011-10-21 14:01:06

Не се предвижда закриването на ж.п. линията Свищов – Левски – Троян, съобщи източник от Националната железопътна инфраструктура Г. Оряховица.

                Не се предвижда закриването на ж.п. линията Свищов – Левски – Троян, съобщи източник от Националната железопътна инфраструктура Г. Оряховица. Представители на ведомството в сряда посетиха свищовската ж.п. гара, за да извършат редовната годишна проверка на четирите ж.п. прелеза на територията на общината. Те разсеяха страховете на свищовските си колеги, които изразиха притесненията си от постоянно ширещите се слухове за закриването на крайдунавската ж.п. линия като нерентабилна. Страховете им, обаче не са напразни, тъй като самият министър на транспорта още на 21 септември в изявление пред централни медии оповести, че 20-30 линии на БДЖ ще бъдат закрити като губещи. По думите му се търсели варианти част от тях да бъдат дадени под наем или на концесия. По същото време министърът поясни, че железниците са декапитализирани с 800 млн. лв. и ако губещите дейности не се извадят няма как дружеството да оцелее. От финансовото министерство пък поясниха, че БДЖ няма как да получат финансиране докато не се реформират.
         „Преставете си в каква несигурна обстановка живеем”, споделиха свищовски железничари. Те са притеснени и от твърденията на опозицията, че 2000 техни колеги ще останат на улицата. Известно успокоение внесе сред тях твърдението на представителите на Националната железопътна инфраструктурла, че ж.п. линията Свищов – Левски – Троян няма да бъде закрита ... засега.
 
Ганка Иванова 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания