Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Бившите казарми в Свищов са преобразувани от публична държавна в частна държавна собственост

Бившите казарми в Свищов са преобразувани от публична държавна в частна държавна собственост
Добавена на: 2011-10-14 16:29:14

19 имота на МНО са с преобразувана собственост. Съгласно решение на МС те са прехвърлени в регистрите от публична държавна в частна държавна собственост.

19 имота на МНО  са с преобразувана собственост. Съгласно решение на МС те са прехвърлени в регистрите от публична държавна в частна държавна собственост. Това, обаче съвсем не означава, че има взето решение за продажба. В списъка на преобразуваните имоти са и бившите казарми в Свищов, намиращи се  на ул „33 Свищовски полк”  № 85. Имотите са на обща площ 307 448 кв. метра и на тях има над 50 различни по площ и предназначение сгради. Взетото решение прави възможно смяната на собствеността чрез продажба или чрез безвъздмездно предоставяне на общината.
         В края на миналата седмица по време на парламентарния контрол  в народното събрание военния министър Аню Ангелов изтъкна, че всички имоти, които вече не са нужни на ръководеното от него ведомство  ще бъдат предоставени на общините, ако общинските съвети вземат това решение, което ОС Свищов направи още в началото на тази година. От проверка в областната управа В. Търното беше установено, че се събират нужните документи, на основата на които да се напишат актовете за частна държавна собственост.
 
Димитър Спасов 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания