Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ПРОДАВАТ БИВШИТЕ КАЗАРМИ В СВИЩОВ

ПРОДАВАТ БИВШИТЕ КАЗАРМИ В СВИЩОВ
Добавена на: 2011-10-07 14:20:46

Военни имоти се обявяват от публична в частна държавна собственост

Военни имоти се обявяват от публична в частна държавна собственост
 
С решение на МС имоти на Министерство на отбраната се обявяват от публична в частна държавна собственост с цел да се улесни продажбата им. Четири от тях са част от някогашните казарми в Свищов. С променен статут са вече бившите военни терени, намиращи са на ул. „33 Свищовски полк” в крайдунавския град. Два от тях са незастроени, съответно с площ от 33 191 кв.м. и 7649 кв.м. Третият поземлен имот е с площ от 169 954 кв.м., върху който има 37 сгради с обща застроена площ 9456 кв.м.
Частна държавна собственост вече е и терен с площ 96 854 кв.м., със 17 сгради с обща застроена площ 17 557 кв.м.
От години Община Свищов настоява да получи терените на бившите казарми. Те са подходящи за изграждане на индустриална или бизнес зона.
Преди години инвестиционни намерения към тях имаше от страна на бизнесмени от Белгия. Те предложиха да направят завод за 32 млн. лева, но намерението им пропадна заради неизяснената собственост. Миналата година и местният парламент в Свищов гласува искане за безвъзмездно прехвърляне на терена.
 
 
 
Дунавско дело 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания