Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов се включва в пилотен проект за превенция и защита от домашното насилие

Община Свищов се включва в пилотен проект за превенция и защита от домашното насилие
Добавена на: 2011-09-19 16:51:40

Проектът се финансира от Министерството на правосъдието по правилника за прилагане на Закона за защита от домашното насилие.

Община Свищов е включена като пилотна община в проект „Заедно можем да се справим! Стоп на домашното насилие!”, изпълняван от сдружение „Национална асоциация за превенция на престъпността” – град София.
Проектът се финансира от Министерството на правосъдието по правилника за прилагане на Закона за защита от домашното насилие. В него участват още 9 български общини.
Проектът цели да повиши капацитетът на местните експерти в общините за реакция и действия при превенция, социално, юридическо и психологическо подпомагане на жертви на домашно насилие, както и да се изградят кризисни ресурсни центрове в пилотните общини, които да осъществяват помощ на пострадали при домашно насилие и да подпомагат държавните органи при изпълнение на мерките спрямо извършителите.
Предвижда се провеждането на анкетно проучване на общественото мнение, организирането на кръгли маси и обучения за специалисти и експерти, както и създаването на интернет сайт с полезна информация по темата и връзка с кризисните центрове и общините, включени в проекта.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания