Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

2589 ученици от община Свищов влязоха отново в класните стаи

2589 ученици от община Свищов влязоха отново в класните стаи
Добавена на: 2011-09-16 15:37:55

2589 ученици от община Свищов влязоха отново в класните стаи
2589 ученици от община Свищов влязоха отново в класните стаи

Във всички училища в общината вчера тържествено бе даден стартът на новата учебна година с изпълнение на националния химн и издигане на националното знаме.

Във всички училища в общината вчера тържествено бе даден стартът на новата учебна година с изпълнение на националния химн и издигане на националното знаме. Първият учебен ден и сега се превърна в неповторимо преживяване за деца, учители и родители, в празник,който събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта и символизира стремежа на българина към духовност, наука и просвещение. Особено нетърпеливи в този ден бяха най-малките – първокласниците, за пръв път прекрачващи училищния праг. Свищовските ученици и учители бяха приветствани от директорите на училищата и от официалните гости за празника. До всички учебни заведения бе изпратен и поздравителен адрес от името на кмета на общината Станислав Благов.
2589 деца от първи до 12-и клас в общината започнаха новата учебна година, 251 от тях - за първи път като първокласници. В детските заведения пък ще се възпитават и обучават общо 1035 малчугани, 220 от които в подготвителни групи (те са и бъдещите първокласници за учебната 2012/2013 година), а 116 - в детските ясли. Всички училища в областта са обезпечени с учебници, учебни помагала и задължителната документация за началото на учебната година, извършени са и необходимите ремонти.


Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания