Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Журналисти от европейски страни посетиха Свищов

Журналисти от европейски страни посетиха Свищов
Добавена на: 2011-09-09 13:05:38

Голяма група журналисти от страни разположени в региона на Дунав посетиха Свищов като част от заплануваната си обиколка по проект "Дунавски вело маршрут".

Журналисти от европейски страни посетиха Свищов
 
Голяма група журналисти от страни разположени в региона на Дунав посетиха Свищов като част от заплануваната си обиколка по проект "Дунавски вело маршрут". Проектът се изпълнява от Агенцията за регионално развитие и бизнес център – Видин, в партньорство с ПЛИМ-Калафат и АРИЕС-Олтения, Румъния и е финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013 г.
Обиколката, целяща популяризирането на дунавското поречие като туристическа дестинация е започнала от румънския град Дробета Турну Северин. До 11 септември 30 журналисти придвижвайки се с велосипеди и каяци ще се спуснат по течението на Дунав и редувайки българското и румънското крайбрежие, ще посетят най-интересните места в трансграничния регион. В рамките на обиколката ще бъдат посетени редица природни и исторически забележителности в Турну Северин, Оршова, Калафат и Тулча, във Видин, Белоградчик, Лом, Козлодуй, Свищов, Русе, Силистра и с.Сребърна. При гостуването си в Свищов, журналистите бяха посрещнати в каструма на Първи италийски легион, където реенакторите им направиха демонстрация на римски военни техники и ги въведоха в бита на античен военен лагер. Освен, че наблюдаваха уменията на строеваците и подредбата в лагера, гостите не пропуснаха възможността да си направят голям брой снимки с атрактивните легионери и под ръководството на инструктор, да изпробват лично част от автентичните оръжия на бойците. Пред представителите на международни медии, беше представена стратегията на община Свищов за развитие на туризма. Журналистите не скриха, че са очаровани от посрещането и видяното и обещаха да отразят посещението си в своите медии в  Румъния, Германия, Унгария, Австрия и Швейцария.
 
Димитър Спасов
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания