Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Повече социално слаби ще получат пари за отопление за тази зима

Държавата вече ще дава помощи за отопление и на социално слаби, продали имот през последните пет години и поради това лишавани от тази възможност.

Повече социално слаби ще получат пари за отопление за тази зима
 
Причината е в промяна на нормативната уредба, влязла в сила от 16 август т.г., съобщи шефът на местната дирекция “Социално подпомагане” Милена Илиева. Държавата вече ще дава помощи за отопление и на социално слаби, продали имот през последните пет години и поради това лишавани от тази възможност. Сега и те ще получат пари за отопление, ако сумата от продажбите на жилищен, вилен, селскоспопански и др. имоти и не надхвърля 3 900 лв. за пет години назад. Това е 60-кратният размер на гарантирания минимален доход в страната, който в момента е 65 лв. Помощ за отопление ще получават вече и онези безработни, които имат регистрация в бюрата по труда минимум шест, а не девет месеца. Това значително ще разшири кръга от хора, на които се полагат по 289, 60 лв. за предстоящия зимен сезон. Освен подаване на молба-декларацията, в която задължително се заявява и вида на ползваното отопление, лицата представят и нотариален акт за извършената сделка. На 31 септември изтича срокът, в който лицата могат да подават заявления за отпускане на помощи за отопление за сезон 2011- 2012 година.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания