Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

И в нашия град предпочитат повече делничните бракове

И в нашия град предпочитат повече делничните бракове
Добавена на: 2011-09-02 11:00:11

От общинския център за административно обслужване на гражданите съобщиха, че до средата на август сключените делнични бракове са 25 от общо създадените през годината 39 нови брачни двойки.

И в нашия град предпочитат повече делничните бракове
 
И в нашия град се забелязва тенденция към увеличаване на сключените в делничен ден граждански бракове за сметка на традиционните досега младоженски празници през почивните дни. От общинския център за административно обслужване на гражданите съобщиха, че до средата на август сключените делнични бракове са 25 от общо създадените през годината 39 нови брачни двойки. Най-често мотивите за сключване на гражданския брак в делничен ден са свързани със спестяването на таксата за ритуал в общината за сметка на църковните венчавки. Не така стои въпросът при новата брачна двойка – 32-годишния Георги Гаврилов и 23-годишната Милица Сладинова, приела след гражданския ритуал съпружеската фамилия (на снимката). 18 август може да се окаже двоен празник за дипломираната като “бакалавър” в СА “Д. А. Ценов” Милица, ако бъде назначена на позиция “Оператор на административно обслужване”, за която сутринта се бе явила на интервю, успешно съчетавайки и със задълженията си като булка. По-сговорливата младоженка разказа и за запознанството им в дома на общи приятели, за нежните трепети и влюбването от пръв поглед. Усмихвайки се на разказа й, работещият в поделението в Белене Георги лаконично добави “Обичам я много!”
Общо за периода 18-20 август (четвъртък, петък и събота) да сключат граждански брак бяха избрали общо 6 двойки – по две всеки ден, половината от които предпочетоха по-тържествено отбелязване началото на съвместния им живот. Според общинските служители все още българинът предпочита да прави сватби в събота, въпреки че в християнството този ден е за почит на починалите.
Галя БОРИСОВА

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания