Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Съставът “Авлига Пее” гостува на Ути Бъчваров

Още един звезден миг изживя битовият състав “Авлига Пее” към ККП “Щастливеца” – Свищов с художествен ръководител Надка Георгиева и корепетитор Сашко Александров.

Съставът “Авлига Пее” гостува на Ути Бъчваров
 
Още един звезден миг изживя битовият състав “Авлига Пее” към ККП “Щастливеца” – Свищов с художествен ръководител Надка Георгиева и корепетитор Сашко Александров. Миналата неделя гостувахме на предаването “Бързо, лесно, вкусно” по БНТ по личната покана на Ути Бъчваров. Участието ни в предаването бе осъществено благодарение на отпуснатия от общината транспорт със съдействието на нашата председателка Мария Радулова. Посрещната на входа на телевизията, групата пое към студиото на сърдечния и емоционалния Ути. Той и екипът му бяха трогнати от кулинарните провизии, които им поднесохме, а след като чу прочувственото писмо на ръководителката ни Надка Георгиева, той заяви, че ще си го увековечи в рамка. Докато две от жените от групата готвеха свищовските гозби, останалите изпълнихме няколко песни. В паузите г-жа Радулова разказа за ККП “Щастливеца”, за Свищов, за неговите дарители и забележителности. Тя поднесе на Ути подаръци и сърдечните поздрави от кмета на общината Станислав Благов. Двамата с Ути пък връчиха на Надка Георгиева сребърния медал, който битовият ни състав “Авлига Пее” спечели на първия Национален фестивал “Фолклорен извор 2011” в село Царевец на 5, 6 и 7 август т.г. Нашата ръководителка разказа за работата, изявите, певческите и артистични способности и за постиженията на групата ни. След заключителните думи на Ути Бъчваров за приготвените хубави нашенски гозби и за прозвучалите народни песни, се разделихме, понесли много подаръци с взаимни пожелания за нови срещи.
Виолета ПЕТКОВА

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания